9 . n ä d a l - juhid

E S I M E N E: Tim Cook

..kui Juhendaja

Usun, et suurem osa inimestest on seda nime varem kuulnud, sest tegemist on Apple Inc. CEO-ga, kes asus oma positsioonile 2011. aastal. Kui kategoriseerida teda etteantud juhitüüpide järgi, siis juba ülalpool mainitust on aru saada, et ma näen teda pigem kui juhendajat, kuigi kahtlemata on tal ka teiste juhitüüpide omadusi. 

Miks siis juhendaja? Pea igas artiklis, mis on pühendatud Tim Cooki juhtimisstiilile on väljatoodud, et ta on demokraatlik juht, kes kuulab töötajaid, mõtleb strateegiliselt ja keskendub teostamisele. Ta ei suuna oma tähelepanu niipalju innovatsioonile, kui pigem ettevõtte juba edukatele toodetele ja teenustele. Teda kirjeldatakse kui juhti, kes usaldab oma töötajaid ja laseb neil endil oma ettevõtteharusid/-valdkondi juhtida. Sellest loeb ilusti välja, et Tim Cook suudab valida õiged inimesed, kelle edasist arengut stimuleerida, kuid mitte unustada ka neid kontrollida pädevuse osas, ja seeläbi juhtida ettevõtet edukalt, hoides seda stabiilsena, hea mainega ja suurendades sissetulekuid.

Kasutatud allikad:

https://www.investopedia.com/ask/answers/032515/what-tim-cooks-managerial-style.asp

https://www.industryleadersmagazine.com/tim-cooks-leadership-style-prioritizes-people/

https://www.crystalknows.com/blog/how-tim-cooks-personality-changed-apple

T E I N E: Reed Hastings

..kui Juht

Minu postituse teiseks tegelaseks osutus Reed Hastings, kes on väga pikalt olnud Netflixi CEO. Minu arvates on ta juhtitüüpidest just juht ehk leader.

Reed on juht, kelle suuriks eesmärgiks olla oma ala parim, seejuures innovatiivne ja keskenduda pigem kitsamale teenusvaldkonnale, et omakorda jällegi olla enda valdkonnas väga hea. Ta on kindla visiooniga ja teab, mida soovib ning kuidas sinna jõuda. Hindab kõrgelt töötajate tagasisidet ja nende ettevõtlikkust.

Kasutatud allikad:

https://builtin.com/company-culture/netflix-book

https://ivypanda.com/essays/reed-hastings-leadership-at-netflix/

Comments