1 . n ä d a l - kolm põnevat IT-lahendust

 E S I M E N E: liitreaalsus ehk Augmented Reality (AR)

    ... see, mis tekitas (tõelise) revolutsiooni IT-maastikul

Aasta on 2016, suve lõpp - sügise algus ning juba mitmendat kilomeetrit jooksed väljas vahtides ainult oma nutitelefoni ekraani lootes püüda veel ühte pokemoni. See on minu esimene pähetulev mälestus mõeldes liitreaalsusele. Kuid ta on kindlasti palju rohkemat kui üks tobe mäng.


Liitreaalsust saab vast nimetada võimendatud versiooniks pärismaailmast, mis saavutatakse arvutiga loodud digitaalse teabe kasutamisega ning mille alla võivad kuuluda mitte ainult visuaalsed kuid ka heli- ja muud sensoorsed elemendid. AR kasutab nii arvuti riist- kui ka tarkvara (rakendused, konsoolid, ekraanid jne), et ühendada digitaalne teave reaalse keskkonnaga. 


AR on enamjaolt kasutuses turunduse (aga ka mängude, arhitektuuri ja kodukujunduse, hariduse ja tööstuse) valdkonnas, aidates inimestele pähe määrida uusi asju ja teenuseid - miks siis revolutsiooniline? 

  • tahaks soetada uut mööblieset, kuid pole kindel, kas ikka sobib minu interjööri - IKEA Place äpp;
  • vajan uut prilliraami, kuid ei viitsi offline poodi ennast kohale vedada - Warby Parker äpp Virtual Try-On funktsiooniga;
  • jpm
Me kõik oleme tarbijad ning minu arvates lahendused, mis aitavad säästa nii aega kui ka närvirakke, on revolutsioonilised (fo sho), sest mõlemad ressurssid on kõige kallimad, mis meil on.

Allikad:

T E I N E: Microsoft Tablet PC

... see, mis oli (niivõrd) enda ajast ees, et põrus põhjalikult läbi

2001. aastal tutvustas Bill Gates COMDEX Fall'il Microsoft tahvelarvuti Table PC prototüübi, lubades 2002. aastal selle turule tuua. Kirjeldus lubas märkmiku suurust ja pool laptop arvutite kaalust, mille peal jookseb Windows XP operatsioonisüsteem.

Potentsiaali nagu oli ja isegi palju (arvestades, et kümme aastat hiljem tuli Apple välja oma iPadiga, mis sai ülikiirelt väga populaarseks), kuid tavaarvuti OS-i pealepanek muutis seadme hinna liigselt kõrgeks (hind oli ca 2000$) ning võib-olla ei soodustanud ka kasutajakogemust. 



Allikad:
https://www.computerworld.com/article/2471642/microsoft-released-its-first-tablet-10-years-ago--so-why-did-apple-win-with-the-ipad-.html
https://www.zdnet.com/article/surface-tension-the-long-strange-history-of-the-windows-tablet/

K O L M A S: Apple Magic Mouse

... see, mis oli piisavalt totter, et küsida: "Mis selle looja peas küll toimus?"

Üks pilt ja üks küsisõna:

MIKS?

Comments